Τι να κάνετε αν το iPhone, iPad, ή το iPod touch σας χαθεί ή κλαπεί

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μια από τις χρησιμότερες υπηρεσίες της Apple είναι το Find My iPhone, που σας βοηθά στην περίπτωση που το iPhone, το iPad, ή το iPod touch σας χαθεί ή κλαπεί. Η πρωτοποριακή υπηρεσία της Apple προσφέρεται από το 2010, πριν άλλοι κατασκευαστές και OS προσπαθήσουν για μία ανταγωνιστική λύση, ενώ εξακολουθεί να βελτιώνεται και να προσφέρει όλο και περισσότερα.


Αν χάσετε το iPhone, το iPad ή iPod touch σας ή νομίζετε ότι μπορεί να είναι κλεμμένο, τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να το εντοπίσετε και να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.
IMG_0618
Εάν το Find My iPhone είναι ενεργοποιημένο
Μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή σας και να λάβετε πρόσθετα μέτρα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή. Συνδεθείτε στο icloud.com/find σε Mac ή PC ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Find My iPhone σε μια άλλη συσκευή iOS.
  1. Εντοπίστε τη συσκευή σας. Ανοίξτε το Find My iPhone και επιλέξτε μια συσκευή για να δείτε την τοποθεσία της στον χάρτη. Μπορείτε ακόμα να πλοηγηθείτε με την εφαρμογή Χαρτών στο σημείο που βρίσκεται η συσκευή. Αν η συσκευή είναι σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να αναπαράγετε έναν ήχο, που θα σας βοηθήσει να τη βρείτε.
  2. Ενεργοποιήστε το Lost Mode (Απώλεια). Χρησιμοποιώντας το Lost Mode, μπορείτε να κλειδώσετε από απόσταση τη συσκευή σας με έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης, να εμφανίσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα με τον αριθμό του τηλεφώνου σας στην οθόνη κλειδώματος της χαμένης συσκευής σας, και να παρακολουθείτε τη θέση της συσκευής σας. Εάν έχετε προσθέσει πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στο Apple Pay, η ικανότητα να γίνουν πληρωμές με χρήση του Apple Pay της συσκευής αναστέλλεται.
  3.  Αναφέρετε τη χαμένη ή κλεμμένη  συσκευή σας στις τοπικές αρχές. Οι αρχές μπορεί να ζητήσουν τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας. Βρείτε το σειριακό αριθμό σας από την αρχική του συσκευασία ή στο supportprofile.apple.com, εάν έχετε δηλώσει τη συσκευή σας.
  4. Σβήστε τη συσκευή σας. Για να αποτρέψετε τρίτους από το να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα στη χαμένη συσκευή σας, μπορείτε να τη διαγράψετε από απόσταση. Προσοχή! Όταν σβήσετε τη συσκευή σας, όλα τα στοιχεία σας (συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για Apple Pay) θα διαγραφούν από τη συσκευή, και δεν θα είστε πλέον σε θέση να την εντοπίσετε χρησιμοποιώντας το Find My iPhone. Αφού διαγράψετε μια συσκευή, δεν μπορείτε να την παρακολουθήσετε. Αν αφαιρέσετε τη συσκευή από το λογαριασμό σας, μετά τη διαγραφή, η ενεργοποίηση κλειδώματος (Activation Lock) θα απενεργοποιηθεί. Αυτό επιτρέπει σε άλλο άτομο να ενεργοποιήσει και να χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας.
Αν η iOS συσκευή σας είναι απενεργοποιημένη ή offline
Αν η χαμένη συσκευή σας είναι απενεργοποιημένη ή εκτός σύνδεσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Lost Mode, να την κλειδώσετε, ή διαγράψετε τα δεδομένα της από απόσταση. Την επόμενη φορά που η συσκευή σας θα συνδεθεί, οι δράσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ. Αν αφαιρέσετε τη συσκευή από το λογαριασμό σας ενώ είναι σε εκκρεμότητα οι προηγούμενες δράσεις, οι εντολές θα ακυρωθούν.
Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ακυρώσετε τη λειτουργία Lost Mode
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Lost εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Lost Mode στο iCloud.com ή από την εφαρμογή Find My iPhone.
ios8_icloud_find_phone
Εάν το Find My iPhone δεν είναι ενεργοποιημένο
Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει το Find My iPhone στη συσκευή σας που έχει χαθεί ή κλαπεί, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τη συσκευή σας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω μέτρα για την προστασία των δεδομένων σας.
  1. Αλλάξτε τον κωδικό του Apple ID σας. Με την αλλαγή του κωδικού μπορείτε να απαγορεύσετε σε οποιονδήποτε την πρόσβαση στα δεδομένα του iCloud ή τη χρήση άλλων υπηρεσιών (όπως το iMessage ή το iTunes) στη χαμένη συσκευή σας.
  2. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης για άλλους λογαριασμούς στο διαδίκτυο στη συσκευή σας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τους λογαριασμούς e-mail, Facebook, Twitter, κ.α.
  3. Αναφέρετε τη χαμένη ή κλεμμένη συσκευή σας στις τοπικές αρχές. Οι αρχές μπορεί να ζητήσουν τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας. Βρείτε το σειριακό αριθμό σας από την αρχική του συσκευασία ή στο supportprofile.apple.com, εάν έχετε δηλώσει τη συσκευή σας.
  4. Αναφέρετε τη χαμένη ή κλεμμένη συσκευή σας στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Ο φορέας σας μπορεί να απενεργοποιήσει το λογαριασμό, αποτρέποντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων, αποστολής μηνυμάτων κειμένου και τη χρήση δεδομένων.
Το Find My iPhone είναι ο μοναδικός τρόπος για να παρακολουθήσετε ή να εντοπίσετε μία χαμένη iOS συσκευή. Εάν δεν είναι ενεργοποιημένο στη συσκευή σας πριν τη χάσετε, δεν υπάρχει καμία άλλη υπηρεσία της Apple που μπορεί να σας βοηθήσει. Φροντίστε λοιπόν να το ενεργοποιήσετε και διαβάστε πως θα αυξήσετε τις πιθανότητες να εντοπίσετε μια χαμένη συσκευή.

Πηγή: nextsmartphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου