Πώς θα κατεβάσετε offline χάρτες στο Google Maps app;

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ και λίγο καιρό η Google έχει (επιτέλους!) ενεργοποιήσει τη λειτουργία των Offline Maps στις Android και iOS εφαρμογές των Χαρτών της κι έτσι ένα χαρακτηριστικό που αναμένατε για χρόνια μπορεί πλέον να σας είναι χρήσιμο σε πλοηγήσεις της καθημερινότητάς σας. Ακόμη κι αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi αλλά και χωρίς να ξοδέψετε τα πολύτιμα δεδομένα σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες της Google κατεβάζοντας κάποιες περιοχές της προτίμησής σας Offline.


Πώς όμως θα το κάνετε αυτό; Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, ωστόσο για αρχάριους χρήστες ή κάποιους που απλά δε θέλουν να ψαχτούν μόνοι, παραθέτουμε τα βήματα:
- Κατεβάστε την εφαρμογή Google Maps στη συσκευή σας, αν δεν την έχετε ήδη εγκατεστημένη και ενημερώστε την στην τελευταία version. Οι offline maps λειτουργούν από την έκδοση 9.17 και έπειτα.
google maps offline 01
- Αναζητήστε την περιοχή (ή την πόλη στην περίπτωσή μας) που θέλετε να κατεβάσετε για offline χρήση.
google maps offline 02
- Κάντε tap στο κάτω μέρος της οθόνης σας ώστε να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές, μεταξύ των οποίων και το Download.
google maps offline 03
- Επιλέξτε την περιοχή που επιθυμείτε να κατεβάσετε και πατήστε το Download. Η εφαρμογή σας ενημερώνει για τον ελεύθερο χώρο στη συσκευή σας αλλά και αυτόν που απαιτεί για το download.
google maps offline 04- Δώστε όνομα στην offline περιοχή (π.χ. εμείς την ονομάσαμε Athens) και είστε έτοιμοι!
google maps offline 05
- Αν θέλετε να βρείτε τους χάρτες που έχετε κατεβάσει offline, πηγαίνετε στο αριστερό μέρος των Google Maps και δείτε τις περιοχές που έχετε κατεβάσει.
google maps offline 06
Να σημειώσουμε ότι η περιοχή που μπορείτε να κατεβάσετε, μπορεί να έχει μέγεθος έως 50 x 50 χιλιόμετρα, αρκετά πάντως για να έχετε offline στη συσκευή σας μία ολόκληρη πόλη, π.χ. την Αθήνα στα screenshots που θα βρείτε εδώ. Επίσης, να έχετε υπόψη σας ότι η περιοχή που κατεβάσατε θα παραμείνει στη συσκευή σας 30 ημέρες και κατόπιν θα διαγραφεί.
Καλές πλοηγήσεις με τους offline χάρτες της Google!

πηγή
_________________________________
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου