iPhone 8 price (pics & vids)

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ήδη οι φανατικοί της Apple μετρούν αντίστροφα για να κρατήσουν στα χέρια τους το «επετειακό» υπερσύγχρονο μοντέλο


Βρισκόμαστε μερικούς μήνες πριν την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου iPhone 8 το ερχόμενο φθινόπωρο και ήδη οι φανατικοί της Apple μετρούν αντίστροφα για να κρατήσουν στα χέρια τους το «επετειακό» υπερσύγχρονο μοντέλο, το οποίο -όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί αναλυτές-… θα κοστίσει κάτι παραπάνω.


Οι αλλαγές που θα παρατηρηθούν στο νέο «διαμάντι» της Apple θα είναι τεράστιες, καθώς αναμένεται οι νέες συσκευές να κυκλοφορήσουν με OLED οθόνη 5.8 ιντσών, αυξημένη χωρητικότητα μνήμης,  κάμερα διπλού φακού, 3GB RAM και 3D face scanner.

Οι ανατροπές, όμως δεν σταματούν εδώ.

Στη νέα ναυαρχίδα οι καταναλωτές θα απολαύσουν το βιομετρικό κλείδωμα, την ασύρματη φόρτιση και πιθανότατα την αφαίρεση του Home button, το οποίο θέλει να μετατρέψει σε ένα πλήκτρο… αφής και όχι πίεσης.

 
Φαίνεται πως η Apple εργάζεται σε εξαντλητικούς ρυθμούς προκειμένου να καινοτομήσει στο έπακρο όσον αφορά στα πλήκτρα των νέων συσκευών, τα οποία θέλει να «εξαφανίσει» από τα πλαϊνά των τηλεφώνων και να τα μετατρέψει σε πλήκτρα αφής, μη ορατά στο μάτι.


Επιπλέον, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως το πίσω μέρος του iPhone 8 θα είναι γυάλινο (!), την ώρα που το αλουμίνιο, το σχετικά ακριβό υλικό που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα στα πλαϊνά μέρη των iPhones θα αντικατασταθεί από τον σαφώς χαμηλότερης αξίας ανοξείδωτο χάλυβα.


Όσο για τις φήμες που θέλουν τα νέα μοντέλα ανθεκτικά στο νερό; Όλο και φουντώνουν.

Αναμφίβολα, μιλάμε για μια premium συσκευή, η οποία θα ξετρελάνει τους λάτρεις της Apple ακόμα και στην περίπτωση που δεν φτάσει με όλα τα χαρακτηριστικά που οι αναλυτές προβλέπουν. Ούτε η ίδια η Apple έχει καταλήξει ακόμα στην τελική μορφή του iPhone 8, οι διαρροές, όμως, είναι κάτι το αναπόφευκτο.


Αυτό που ανησυχεί όλους, βέβαια, δεν είναι ο σχεδιασμός του iPhone 8 –καθώς η Apple σίγουρα θα κερδίσει το στοίχημα-, μα η τιμή του, η οποία θα είναι η πιο τσουχτερή από όλες όσες είδαμε ποτέ στα συγκεκριμένα smartphones.

Σύμφωνα με το Fast Company –που πάντα πέφτει μέσα στις «προβλέψεις» του για τα νέα μοντέλα (φημολογείται πως υπάρχουν διαρροές από την ίδια την Apple), το iPhone 8 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: Το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και μία ολοκαίνουργια, μεγαλύτερη και εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες, που κατά κοινή ομολογία… θυμίζει Samsung.


H χωρητικότητα όλων τους θα ξεκινά από τα 64GB και θα καταλήγει στα 256GB χωρίς ενδιάμεσες επιλογές.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι θελήσουν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού φημολογείται πως η φθηνότερη έκδοση με τα λιγότερα GB μνήμης θα κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια, δηλαδή 930 ευρώ.

Το ποσό ανεβαίνει για το iPhone Plus και την ολοκαίνουργια έκδοση με την τεράστια οθόνη.


Αν εξετάσουμε τις σημερινές τιμές του iPhone 7 στην Ελλάδα, θα παρατηρήσουμε πως οι τιμές στις οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσει το iPhone 8, έχουν μια λογική εξήγηση. Τι εννοούμε;

Το iPhone 7 32GB πωλείται στη χώρα μας 819 ευρώ, τα 128GB 939 ευρώ, ενώ η τιμή στο iPhone 7  Plus 32GB αυξάνεται στα  969 ευρώ. Αν αυξήσουμε τη χωρητικότητα του Plus στα 128GB, θα πρέπει να πληρώσουμε 1.079 ευρώ, ενώ στα 1.189 φτάνει η τιμή του iPhone 7 Plus 256GB.


Στην ουσία λοιπόν, μιλάμε για μία αύξηση ύψους 110 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Σημαντική μεν, δικαιολογημένη δε, αν σκεφτεί κανείς πως η Apple στοχεύει στην πλήρη αναβάθμιση των νέων της μοντέλων.

Με λίγα λόγια, πώς είναι δυνατόν να σε ξαφνιάζουν τα «1.000 δολάρια» (δηλαδή τα 930 ευρώ) όταν για τη φθηνότερη έκδοση του  iPhone 7 πλήρωσες 819 ευρώ;

Μήπως αδίκως σοκαριστήκαμε; Μήπως έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι;



Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου