Όλα τα νέα iPhone (video)

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

H Apple παρουσίασε τρία νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων καθώς και ένα smart watch


Σε ένα event που παρακολούθησαν μέσω Διαδικτύου πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο η Apple παρουσίασε τα νέα κινητά τηλέφωνα της

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας και δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου iPhone που έφερε επανάσταση όχι μόνο στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, αλλά στον κόσμο της επικοινωνίας και της τεχνολογίας σε πολλά επίπεδα, η Apple παρουσίασε τον νέο της στόλο κινητών τηλεφώνων καθώς και νέο Apple Watch αλλά και την εξέλιξη της Apple TV που θα αναπαράγει περιεχόμενο σε ανάλυση 4K και την καινοτόμο τεχνολογία εικόνας HDR.

Βέβαια η Apple θα πρέπει να κλείσει συμφωνίες με δημιουργούς περιεχομένου που παρέχουν βίντεο σε αυτά τα πρότυπα. Πρωταγωνιστής της παρουσίασης του επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ ήταν φυσικά το επετειακό iPhone X, (iPhone 10 οπως το ονόμασε ο Τιμ Κουκ στην παρουσίαση του) με χαρακτηριστικά που δεν έχουμε δει σε προηγούμενα iPhones.

Κάποια εξ αυτών είναι η οθόνη OLED, το edge-to-edge design, η αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού και του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η προσθήκη τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, και η μπαταρία σε σχήμα L, που θεωρείται ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια. Οι μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες είναι φυσικά η η ασύρματη φόρτιση και η αναγνώριση προσώπου.

Η συσκευή θα παραμένει κλειδωμένη μέχρι να την κοιτάξει ο κάτοχος της οπότε μετά την αναγνώριση του θα ξεκλειδώνει.

Το νέο iPhone X διαθέτει νέο σχεδιασμό, 5.8 ιντσών Super Retina Display οθόνη, δεν διαθέτει home button και πλέον για να πας στο κεντρικό μενού ή να κάνεις άλλες λειτουργίες θα πρέπει να μάθεις τις κατάλληλες νέες κινήσεις (gestures).

Οσον αφορά την ασύρματη φόρτιση ο κάτοχος της συσκευής θα την ακουμπά απλά στο τραπέζι και όχι μόνο στο σπίτι του αλλά και οπουδήποτε αλλού υποστηρίζεται η ασύρματη φόρτιση η συσκευή του θα φορτίζεται. Είναι επίσης πλήρως αδιάβροχη συσκευή ενώ απωθεί την σκόνη ακόμη και σε μικροσκοπικό επίπεδο, όπως υποστηρίζει η Apple.

Με την τεχνολογία του Face ID ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του Emojis ανάλογα με τη διάθεσή του

Παρουσιάστηκαν επίσης τα iPhone 8 και 8 Plus. To iPhone 8 σχεδιαστικά μοιάζει με το iPhone 7 με βασική διαφορά ότι έχει ανθεκτικό γυαλί και στο πίσω μέρος του. Διαθέτει νέο επεξεργαστής, επεξεργαστή γραφικών ενώ η κάμερα ενσωματώνει αισθητήρες και τεχνολογίες αιχμής ώστε να παράγει εικόνες στην μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας και χρωμάτων.

Ανάμεσα στις νέες εφαρμογές φωτογραφιών, ξεχωρίζει η Portrait Lighting που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει τον φωτισμό ώστε να βελτιώνεται η ρεαλιστικότητα των εικόνων. Ανάλογες εφαρμογές υπάρχουν και για την βιντεοσκόπηση.

Η κάμερα θα έχει για πρώτη φορά και τρίτη λειτουργία εκτός από αυτή των φωτογραφιών και του βίντεο και δεν είναι άλλη από την επαυξημένη πραγματικότητα.

Διαθέτει οθόνη τεχνολογίας True Tone την οποία διαθέτει το iPad. Διαθέτει επίσης νέα ακόμη καλύτερα ακουστικά.

Θοδωρής Λαΐνας
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου