Facebook: Friends & Followers ποια η διαφορά;

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Το Facebook χρησιμοποιεί δύο όρους για την περιγραφή των φίλων σας: Friends και Followers. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο τύπων συνδέσεων; Ακολουθεί μια εξήγηση για το τι σημαίνει να παρακολουθείτε κάποιον στο Facebook και τι διαφορά υπάρχει αν είστε φίλος …

Οι χρήστες του Facebook μπορούν να ακολουθούν άτομα χωρίς να χρειάζεται να τους στείλουν κάποιο αίτημα φιλίας. Μπορείτε να το κάνετε σε δημόσια πρόσωπα, πολιτικούς, καλλιτέχνες, ή δημοσιογράφους. Οι δημοσιεύσεις όσων ακολουθείτε θα εμφανίζονται στο news feed σας.

Οι απλοί χρήστες του Facebook που επιλέγουν να δημοσιοποιήσουν τα προφίλ τους μπορούν επίσης να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να τους ακολουθεί. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε συγκεκριμένα άτομα στο Marketplace.

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να ακολουθείτε Σελίδες για οργανισμούς και επιχειρήσεις. Κάθε φορά που κάνετε “Like” μια σελίδα, αρχίζετε αυτόματα να την ακολουθείτε.

Οι σελίδες και τα άτομα που ακολουθείτε μπορούν να προστεθούν στα “Αγαπημένα” σας έτσι ώστε να εμφανίζονται στην κορυφή της ροής ειδήσεων.

Εάν δεν επιθυμείτε να ακολουθείτε πια μια σελίδα ή κάποιο άτομο, μπορείτε να τα αφαιρέσετε.

Μπορείτε επίσης να καταργήσετε την παρακολούθηση ενός φίλου σας για να περιορίσετε την προβολή των δημοσιεύσεών του.
Μπορείτε να επιτρέψετε ή να αποτρέψετε τα άτομα να σας ακολουθούν στο Facebook στις δημόσιες αναρτήσεις σας, κάτω από την επιλογή Who Can Follow Me. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το επίπεδο στο οποίο το κοινό θα μπορεί να αλληλοεπιδράσει με τις αναρτήσεις σας.

Επιτρέποντας τους Followers στον λογαριασμό σας στο Facebook διευρύνεται η εμβέλεια των κοινόχρηστων αναρτήσεων σας.

Εάν ο λογαριασμός σας έχει οριστεί σε δημόσιο και επιτρέπει Followers, τα friend requests που δεν αποδέχεστε θα βλέπουν το περιεχόμενο που δημοσιεύετε, εκτός εάν τους αποκλείσετε.

Άτομα που έχουν Followers που δεν είναι φίλοι μπορούν να θέσουν περιορισμούς για το πώς αυτά τα άτομα θα μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τις δημόσιες αναρτήσεις τους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός φίλου και ενός Follower στο Facebook;

Οι φίλοι του Facebook διαφέρουν από τους οπαδούς ως προς την πρόσβαση που έχουν στο προφίλ σας και στο πώς μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με εσάς και τις αναρτήσεις σας. Αλλά αυτό εξαρτάται και από τις δικές σας ρυθμίσεις απορρήτου.

Υπάρχει μια διάκριση που ξεχωρίζει τους δύο όρους, και βασίζεται σε μια βασική αρχή: Οι φίλοι του Facebook είναι αυτοί που γνωρίζετε προσωπικά, ενώ αυτοί που ακολουθείτε είναι άνθρωποι που σας ενδιαφέρουν, αλλά και βρίσκονται εκτός του κύκλου των πραγματικών σας σχέσεων.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την παραπάνω διάκριση σαν κανόνα στα αιτήματα φιλίας και στις ρυθμίσεις απορρήτου, γιατί τελικά εσείς έχετε τον έλεγχο για το ποιος είναι φίλος και ποιος είναι follower.

Οι χρήστες του Facebook μπορούν να έχουν έως και 5.000 φίλους, αλλά δεν υπάρχει όριο στους followers. Η προσθήκη κάποιου σαν φίλο δημιουργεί συνδέσεις μεταξύ των χρηστών, εμφανίζοντας τις ιστορίες, το προφίλ και τη δραστηριότητά του στη ροή ειδήσεων.

Οι φίλοι του Facebook είναι για στενές συνδέσεις, ενώ οι followers επιτρέπουν στις αναρτήσεις σας/τους να προσεγγίζουν ευρύτερο κοινό.


Πηγή: https://iguru.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου