Χωρίς εκπλήξεις η πρεμιέρα του Apple WWDC15

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Σαν Φρανσίσκο, λανσαρίστηκε το Apple Music, η νέα μουσική υπηρεσία της Apple.


Τo Apple Music λανσαρίστηκε εχθές στο WWDC15, στο ετήσιο συνέδριο για developers της Apple. H διάθεση της μουσικής υπηρεσίας με ημέρα έναρξης εχθές ήταν ήδη γνωστή, όπως και το ότι αυτή θα ισχύει με μηνιαία συνδρομή, η οποία προσδιορίζεται στα $9,99/μήνα.
Η μουσική υπηρεσία της Apple δεν διαφέρει, όπως αναμενόταν, σημαντικά από τις ανταγωνιστικές μουσικές υπηρεσίες, όπως είναι το Spotify, το Tidal και το Google Play Music.
To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μουσικής υπηρεσίας της Apple είναι η ήδη εγκατεστημένη βάση των χρηστών του iTunes. Στόχος της είναι να αλλάξει τη δυναμική της μουσικής βιομηχανίας αλλάζοντας τις συνήθειες του κόσμου, ωθώντας τον προς το να πληρώνει για να ακούει καθημερινά μουσική.
Πάντως, η ανακοίνωση του Apple Music και των χαρακτηριστικών του δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση, με αποτέλεσμα η μετοχή της Apple να κλείσει με πτώση λιγότερο από μία μονάδα στα $127,8.
Πέρα από το λανσάρισμα του Apple Music, στο WWDC15 δόθηκαν πληροφορίες για το iOS 9 που θα φτάσει στα iPhone και iPad το φθινόπωρο. Πληροφορίες σχετικά με το νέο iPhone 6s που το λανσάρισμα του τοποθετείται την περίοδο του Σεπτεμβρίου δεν δόθηκαν.
Στο WWDC15 ανακοινώθηκε μία αναβάθμιση για το λειτουργικό σύστημα του Apple Watch, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους developers να αναπτύσσουν native apps, οι οποίες θα βασίζονται λιγότερο στο iPhone.
H επόμενη version του OS X για τα Mac θα έχει την ονομασία “El Capitan”.
Επιβεβαιώθηκε ότι το Apple Pay θα γίνει διαθέσιμο στη Βρετανία τον επόμενο μήνα. Όπως αποκαλύφθηκε, το Apple Pay υποστηρίζεται σε 2.500 τράπεζες και τον επόμενο μήνα θα είναι αποδεκτό σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο σημεία πληρωμής. Στο πλαίσιο αυτό, η Apple μετονομάζει την εφαρμογή Passbook για τις κάρτες πληρωμής και πιστωτικές σε Wallet.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, στο WWDC15

Ο CEO της Apple, Tim Cook, στο WWDC15 / Reuters/Robert Galbraith
 Πηγή: http://gr.pcmag.com
_________________________________
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου