• Οι αλλαγές που διαπιστώσαμε στις beta του iOS 9

  Η Apple ανακοίνωσε στο φετινό WWDC το iOS 9, τη νέα έκδοση του καλύτερου κινητού λειτουργικού συστήματος στον κόσμο. Το iOS 9 θα είναι διαθέσιμο αυτό το φθινόπωρο ως δωρεάν ενημέρωση λογισμικού για iPhone 4s+, iPod touch 5ης γενιάς, iPad 2+ και iPad mini+. Χρησιμοποιώντας τις beta εκδόσεις του iOS 9 από τις 8 Ιουνίου που διατέθηκαν, μάζεψα σε αυτό το άρθρο τα καινούργια πράγματα που συνάντησα.


  Για κάθε σημαντική αλλαγή που εντοπίζουμε όσο προχωρούν οι beta εκδόσεις θα ενημερώνουμε αυτό το άρθρο, αλλά και τα άρθρα που αφορούν κάθε επόμενη beta του iOS 9. Υπάρχουν πάρα πολλές αλλαγές, οπότε προσπαθώ να εστιάσω στις πιο σημαντικές. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ειδικά άρθρα για σημαντικές αλλαγές, που ξεχωρίζουν εδώ από τους συνδέσμους σε κάθε περίπτωση.
  Μπορείτε να δείτε τα πάντα για το iOS 9 εδώ, μαζί με περισσότερα σημαντικά θέματα που δεν αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.
  ios9_beta-104
  Πληκτρολόγιο με πεζούς χαρακτήρες όταν το Shift δεν είναι πατημένο (οι πεζοί χαρακτήρες απενεργοποιούνται από τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας) και νέα emojis. Η νέα γραμματοσειρά συστήματος San Fransisco αντικαθιστά την Helvetica Neue.
  ios9_beta-102
  Νέα χαρακτηριστικά πληκτρολογίου στο iPad. Αντιγραφή και επικόλληση ή αναίρεση και επανάληψη, ανάλογα με το πεδίο εισαγωγής κειμένου.
  ios9_beta-118
  Νέα ευφυής λειτουργία αναζήτησης με το Proactive μενού αριστερά της πρώτης αρχικής οθόνης, που μαθαίνει από τις συνήθειες του χρήστη και το Siri στο επίκεντρο των αλλαγών, με τις αγαπημένες επαφές και εφαρμογές σε πρώτη διάθεση, αλλά και πληροφορίες για κοντινές τοποθεσίες και σημαντικές ειδήσεις. Οι ρυθμίσεις της αναζήτησης φέρνουν περισσότερα αποτελέσματα από ένα μεγαλύτερο φάσμα εφαρμογών τρίτων. Μην περιμένετε πολλά πράγματα αν δεν λειτουργήσει το Siri στα Ελληνικά.
  ios9_beta-105
  Στο Mail μπορούν για πρώτη φορά να προστεθούν συνημμένα αρχεία από το iCloud Drive και από υπηρεσίες τρίτων, όπως το Dropbox. Μερικοί τύποι αρχείων συμπιέζονται πριν συμπεριληφθούν στο μήνυμα, ενώ άλλα αρχεία – όπως τα PDF – περνούν απευθείας. Αποθήκευση συνημμένων στο iCloud Drive.
  ios9_beta-106
  Νέα εφαρμογή iCloud Drive. Νέα εμφάνιση στο App Switcher, με κατάργηση των πρόσφατων και αγαπημένων επαφών. Εμφάνιση των ενεργών εφαρμογών συνέχειας (Continuity) στο App Switcher.
  ios9_beta-113
  Νέα επιλογή λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης, για επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας έως και τρεις ώρες. Η λειτουργία χαμηλής ισχύος μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Επίσης, προτείνεται ως επιλογή με ένα αναδυόμενο παράθυρο, όταν η μπαταρία φθάσει στο 20% και το 10%. Όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η λειτουργία, η ένδειξη του ποσοστού κιτρινίζει.
  ios9_beta-114
  Οι ρυθμίσεις της μπαταρίας είναι πλέον στο βασικό μενού των ρυθμίσεων, με λεπτομερέστερες πληροφορίες για την κατανάλωση ενέργειας, όπως ο χρόνος λειτουργίας στην οθόνη κάθε εφαρμογής.
  ios9_beta-112
  Νέα επιλογή χρόνου κλειδώματος στα 30 δευτερόλεπτα για το iPhone. Απενεργοποίηση όλων των δονήσεων από τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας.
  ios9_beta-107
  Γρήγορη περιήγηση με νέα κάτω μπάρα στις φωτογραφίες. Μαζική επιλογή πολλών φωτογραφιών για επεξεργασία.
  ios9_beta-117
  Επιλογή ομαδοποίησης γνωστοποιήσεων κατά εφαρμογή. Επανασχεδιασμένο animation στο Siri.
  ios9_beta-108
  Αναζήτηση στις ρυθμίσεις. Επιστροφή στην Αναζήτηση και Επιστροφή στην Εφαρμογή.
  ios9_beta-109
  Νέες επιλογές στις ρυθμίσεις της κάμερας για τα fps σε εγγραφή βίντεο και αργής κίνησης .
  ios9_beta-111
  Νέες επιλογές γραμματοσειράς, μεγέθους γραμματοσειράς και φόντου στη λειτουργία αναγνώστη του Safari. Nέες ρυθμίσεις εφαρμογής.
  ios9_beta-115
  Δυνατότητα περιορισμού των διαφημίσεων στο Safari (η σχετική επιλογή Content Blockers στις ρυθμίσεις εμφανίζεται μόνο όταν είναι εγκατεστημένη κάποια εφαρμογή Adblocking που περιορίζει τις διαφημίσεις) και νέες ρυθμίσεις εφαρμογής.
  ios9_beta-110
  Εμφάνιση φωτογραφιών επαφών στην εφαρμογή Μηνύματα του iPhone 6, υπήρχε μόνο στο iPhone 6 Plus. Νέα γραφικά για υπαγόρευση και αποστολή ήχου και βίντεο.
  ios9_beta-116
  Νέο πεδίο CarPlay στις γενικές ρυθμίσεις για ασύρματη ή USB σύνδεση με το αυτοκίνητο. Απαίτηση για νέους εξαψήφιους κωδικούς πρόσβασης για αύξηση της ασφάλειας. Μπορείτε να κρατήσετε τον παλιό τετραψήφιο κωδικό σας για το κλείδωμα της συσκευής, αλλά αν θέλετε να τον αλλάξετε θα ζητηθεί εξαψήφιος.
  18571945680_2b36216c93_o
  Νέα χαρακτηριστικά multitasking για το iPad. Λειτουργίες διαίρεσης οθόνης Slide Over και Split View, Picture-in-Picture για αναπαραγωγή βίντεο σε μικρότερο παράθυρο παντού.
  ios9_beta-119
  Οι εφαρμογή Σημειώσεις αναβαθμίζεται σημαντικά για την καταγραφή των πάντων μέσα από τον διαμοιρασμό του iOS 9. Μπορείτε να προσθέσετε μια λίστα, ένα χάρτη, μια φωτογραφία, ένα σύνδεσμο, να σχεδιάσετε ένα σκίτσο , καθώς και να δημιουργήσετε φακέλους και να συγχρονίζετε με το iCloud.
  ios9_beta-120
  Αποθήκευση ως PDF στο iBooks. Οτιδήποτε βλέπετε στο iPhone, μέσω screenshot ή με τη χρήση του διαμοιραστή σε όσες εφαρμογές εμφανίζεται (π.χ. Φωτογραφίες, Σημειώσεις, Ιστοσελίδες) μπορεί πλέον να αποθηκευθεί ως PDF στην εφαρμογή iBooks.

  Πηγή: http://www.nextsmartphone.gr/
  _________________________________
  _________________________________
 • You might also like

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive