Στις 7 Απριλίου το iPhone SE στην Ελλάδα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η τιμή των $399 για τις ΗΠΑ, οπως φαίνεται μεταφράζεται σε €490 για την Ευρώπη


Η ισοτιμία δολαρίου-ευρώ δεν είναι η μόνη που καθορίζει την τιμή που διατίθενται τα προϊόντα της Apple στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι διαφορές στις τιμές που ανακοινώνουν άλλοι κατασκευαστές για τα smartphone τους δεν είναι τόσο κραυγαλέες, φανερώνοντας πως ακολουθούν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στην Ε.Ε.
 
Η iSquare ανακοίνωσε ότι το νέο iPhone SE, «το πιο ισχυρό κινητό τηλέφωνο με οθόνη τεσσάρων ιντσών» κατά την Apple, θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στις 7 Απριλίου 2016. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η τιμή διάθεσης του iPhone SE στην Ελλάδα.

Τιμή-«έκπληξη»

Το πιο οικονομικό iPhone, που θα διατίθεται στις ΗΠΑ αντί 399 δολαρίων, στην Ευρώπη θα πωλείται περί τα 490 ευρώ (16GB), φορτωμένο με το φόρο προστιθέμενης αξίας της εκάστοτε ευρωπαϊκής χώρας (από 19% έως και 25%, προσθέτοντας έως και +40% στον αριθμό 399). Πάντως, οι τιμές σε δολάρια δεν περιλαμβάνουν επίσης φόρους, οι οποίοι διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία στις ΗΠΑ.

To μοντέλο των 64GB θα πωλείται στην ευρωζώνη περί τα 590 ευρώ (+33% από την τιμή σε $), αποκαλύπτει το GSM Arena. Συγκριτικά, το Samsung Galaxy S7, 5,1'', με 32GB χώρο -το νεότερο smartphone υψηλών προδιαγραφών με Android- πωλείται στην ελληνική αγορά από 720 ευρώ (και στο γερμανικό Amazon πωλείται από 640 περίπου ευρώ), όταν η τιμή του σε δολάρια κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.

Οι επιδόσεις του iPhone SE


Κατά την Apple, το iPhone SE, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις με τον ίδιο 64-bit επεξεργαστή Α9 που προσφέρεται στο iPhone 6s και το iPhone 6s Plus για απίστευτα γρήγορες ταχύτητες επεξεργασίας, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ταχύτερες ασύρματες συνδέσεις και 12-megapixel κάμερα iSight που προσφέρει Live Photos και εγγραφή 4K βίντεο.

Το iPhone SE θα είναι διαθέσιμο σε μια γνωστή, αγαπημένη, συμπαγή σχεδίαση σε τέσσερα πανέμορφα μεταλλικά φινιρίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του χρώματος ροζ-χρυσαφί.

«Το iPhone SE είναι μια συναρπαστική νέα ιδέα - ξεκινήσαμε με μία αγαπημένη σχεδίαση, που έχει αποτελέσει πρότυπο και το επαναπροσδιορίσαμε από μέσα προς τα έξω. Το αποτέλεσμα είναι το πιο όμορφο και ισχυρό τηλέφωνο με οθόνη τεσσάρων ιντσών στον κόσμο», είπε ο Φίλιπ Σίλερ, αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ του αμερικανικού κολοσσού.

Το νέο iPad Pro


Ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο αναφέρεται στο νέο iPad Pro 9,7 ιντσών, ωστόσο δεν κάνει λόγο για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του, αν και η Apple έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών που θα διατεθεί στις αρχές Απριλίου.

Οι τιμές του iPad Pro 9,7 ιντσών στην Ευρώπη θα ξεκινούν από τα 690 περίπου ευρώ (32GB, WiFi), με χώρο 128GB (WiFi) θα πλησιάζει τα 870 ευρώ και με 256GB θα αγγίζει τα 1050 ευρώ. Ακόμα υψηλότερες θα είναι οι τιμές για τα μοντέλα Wi-Fi+Cellular. Το νέο, πανίσχυρο iPad Pro, μεταφέρει η iSquare από την Apple, είναι η εξέλιξη του iPad, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να γίνουν πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί. Το νέο iPad Pro διαθέτει μια πανέμορφη και ανανεωμένη Retina οθόνη και προσφέρει απίστευτη απόδοση με τον 64-bit A9X επεξεργαστή που συναγωνίζεται τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές. Ακόμα διαθέτει ένα δυνατό ηχοσύστημα τεσσάρων ηχείων, νέα 12-megapixel κάμερα iSight για να τραβάς Live Photos και για εγγραφή 4K βίντεο, 5-megapixel FaceTime HD κάμερα, και πιο γρήγορες ασύρματες τεχνολογίες.

«Το νέο iPad Pro 9,7 ιντσών είναι η απόλυτη αναβάθμιση για τους υπάρχοντες χρήστες iPad και ο τέλειος αντικαταστάτης του προσωπικού υπολογιστή», δήλωσε ο Σίλερ.
 
Πηγή: tovima.gr
_________________________________
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου