Μια επένδυση 1.000 δολαρίων σε Bitcoin το 2010 θα άξιζε κάτι παραπάνω από 35 εκατ. δολάρια σήμερα

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η αξία του Bitcoin, που αποτελεί το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα στις μέρες μας, έχει φθάσει στα ύψη το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coindesk, τα Bitcoins αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται στην τιμή των $2.483 ανά νόμισμα. Η αξία τους, η οποία βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, έχει κάτι περισσότερο από διπλασιαστεί από τις αρχές του 2017, όταν αυτή άγγιζε τα περίπου 1.000 δολάρια.
Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει και σε αυξημένο ενδιαφέρον για λιγότερο γνωστά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Etherium και το Ripple. Η αξία του Ethereum το οποίο στηρίζεται από εταιρείες που εργάζονται πάνω σε blockchain projects, έχει παρουσιάσει αύξηση από τα 8,24 δολάρια στις αρχές του έτους στα 203,30 δολάρια σήμερα. Η αξία του άρχισε να ανεβαίνει μόλις τον περασμένο Μάρτιο, χρονική στιγμή κατά την οποία επενδυτές άρχισαν να ανησυχούν για το κατά πόσο το λογισμικό Bitcoin θα μπορεί να αντέξει τον αυξημένο αριθμό συναλλαγών. Εξετάζοντας την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το Techcrunch αναφέρει ότι το Bitcoin αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής αξίας της αγοράς.
Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτήν την άνοδο ρεκόρ είναι άγνωστοι και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Οι παρατηρητές της αγοράς υποστηρίζουν ότι η αξία του ψηφιακού νομίσματος έχει ανέβει εξαιτίας της οικονομικής αστάθειας σε αγορές όπως η Ρωσία, Νιγηρία και Νότια Κορέα. Στην ιστοσελίδα Fortune, ο Jeff John Roberts υποστηρίζει ότι η ευρεία υιοθέτηση του Bitcoin, κάνει τους επενδυτές να το θεωρούν ως μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Από την άλλη πλευρά, οι ρυθμιστικές αρχές στην Ινδία και στην Κίνα έχουν λάβει μέτρα για να επισημοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις σε Bitcoins, καθώς οι επενδύσεις από την Ασία είναι μεγάλες. Μάλιστα, φαίνεται, ότι μια επένδυση 1.000 δολαρίων σε Bitcoin τον Ιούλιο του 2010, θα άξιζε περισσότερο από 35 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.



Monday's 'regret' chart! USD 1000 invested in  in July'10 is now worth more > USD 35 million, compared to 2500 for the S&P 500.

Πηγή: digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου