Project Fi, το δίκτυο κινητής της Google

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η Google παρουσίασε το Project Fi, το πρώτο της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αρχικά για τις ΗΠΑ και όπως σας είχαμε ενημερώσει, μόνο για κατόχους του Nexus 6.



Η Google γίνεται πάροχος κινητής τηλεφωνίας, ενώ συνεργάζεται με τις T-Mobile και Sprint, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό δίκτυο από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα
Το Project Fi συνδυάζει τα δίκτυα LTE και τα WiFi hotspots, παρέχοντας έτσι την καλύτερη δυνατή σύνδεση. Στόχος της Google είναι να πειραματιστεί πάνω σε αυτόν τον νέο τρόπο κάλυψης από το δίκτυο.
Το Project Fi συνδέει τον συνδρομητή σε περισσότερα από 1 εκ. δωρεάν WiFi hotspots, αλλά με την απαιτούμενη ασφάλεια, καθώς τα δεδομένα κωδικοποιούνται.
Αν δεν υπάρχει κάποιο WiFi δίκτυο κοντά στον συνδρομητή, τότε αυτομάτως γίνεται σύνδεση με ένα από τα συνεργαζόμενα δίκτυα των T-Mobile και Sprint.
Ενδιαφέρον έχει η τιμή της συνδρομής στο δίκτυο της Google, καθώς αυτή κοστίζει 20 δολάρια μηνιαίως και σε αυτά περιλαμβάνονται απεριόριστες κλήσεις και SMS, ενώ τα δεδομένα [4G, 3G κ.λπ.] κοστίζουν επιπλέον 10 δολάρια/GB.
Μπορεί να ακούγεται ακριβό το πακέτο των 10 δολαρίων για κάθε 1GB δεδομένων, ωστόσο η Google αποζημιώνει τον συνδρομητή αν δεν το χρησιμοποιήσει. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει επιλέξει το πακέτο των 20 δολαρίων για 2GB χρήση δεδομένων και ξοδέψει 1,5GB, η Google θα του επιστρέψει το ποσό που αντιστοιχεί στο 0,5GB που δεν χρησιμοποίησε, δηλαδή 5 δολάρια.

Η Google επιστρέφει χρήματα για τα αχρησιμοποίητα δεδομένα

Προς το παρόν το δίκτυο της Google είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πρόσκλησης στις ΗΠΑ, λειτουργεί μόνο στο Nexus 6, ενώ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για επέκταση του σε άλλες χώρες ή χρήση σε άλλες συσκευές.



Πηγή: http://gr.pcmag.com
_________________________________
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου