Δείτε όλες σας τις αναζητήσεις στη Google

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ξέρω τι έκανες... από τότε που άνοιξες το λογαριασμό σου!


Από προβλήματα ιατρικής φύσης, μέχρι τις ταξιδιωτικές σας αναζητήσεις, η Google σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε μια αναδρομή στο διαδικτυακό ιστορικό σας και να δείτε οτιδήποτε έχετε ψάξει στο διαδίκτυο μέσα από τη μηχανή αναζήτησής της.

Κι ενώ το πιο πιθανό είναι εσείς να μη θυμάστε ούτε τι φάγατε προχτές το βράδυ, αν έχετε λογαριασμό στη Google, μπορείτε να «θυμηθείτε» όλες σας τις… διαδικτυακές απορίες.

Η Google προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να κατεβάσουν ολόκληρο το αρχείο αναζητήσεών τους, καθώς επίσης να διαγράψουν μέρος αυτού ή ακόμη και ολόκληρο.

Η λειτουργία αυτή εξάγει τις αναζητήσεις των χρηστών στο Google Drive σε ένα αρχείο ZIP, με τα αρχεία να χωρίζονται ανά έτος και τρίμηνο.

Για να κατεβάσει κανείς τη διαδικτυακή του ιστορία, δεν έχει παρά να επισκεφθεί τη σελίδα history.google.com και να συνδεθεί με τον προσωπικό του λογαριασμό. Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει από το ημερολόγιο οτιδήποτε είχε αναζητήσει σε οποιαδήποτε ημερομηνία.

Όσοι θέλουν να κρατήσουν ένα αρχείο των Google αναζητήσεών τους, μπορούν να επιλέξουν από τις ρυθμίσεις στην πάνω δεξιά γωνία, το κουμπί που λέει «download the database».

Για να διαγράψουν κάποιο μέρος της «ιστορίας» τους πρέπει να επιλέξουν το κουτί που υπάρχει δίπλα σε αυτό και να επιλέξουν την εντολή «remove items».

Για τη διαγραφή ολόκληρου του ιστορικού, οι χρήστες πρέπει να πάνε στις ρυθμίσεις και να επιλέξουν την εντολή «remove items» επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, π.χ. «from the beginning of time».

Η Google επισημαίνει, ότι μόνο όσοι έχουν λογαριασμό στη Google μπορούν να δουν τα δεδομένα τους, προειδοποιώντας ότι οι χρήστες δεν πρέπει να κατεβάσουν το ιστορικό τους σε κάποιο κοινόχρηστο υπολογιστή, προκειμένου να διατηρηθεί η ιδιωτικότητά τους.

Πηγή: newsbeast.gr
_________________________________
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου