Αυτό είναι το smartphone που σας προστατεύει από παρακολουθήσεις και υποκλοπές

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Την κατασκευή «ασφαλών κινητών» ξεκίνησαν οι κατασκευαστές smartphone, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις ανησυχίες των χρηστών σχετικά με την κατασκόπευση από τις κυβερνήσεις.


Πέρυσι είδαμε μερικές από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην ιστορία, από την Sony Pictures Entertainment μέχρι την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, JP Morgan. Την ίδια στιγμή, το κοινό και οι επιχειρήσεις φοβούνται ότι οι κυβερνήσεις τους κατασκοπεύουν, μετά τις αποκαλύψεις από τον τεχνικό της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις.
http://img.netzwelt.de/dw677_dh381_sw4544_sh2556_sx4_sy422_sr16x9_nu0/picture/original/2015/01/lockphonejpg-150929.jpg
Σύμφωνα με το CNBC, μια εταιρεία που επωφελήθηκε δημιουργικά από αυτόν τον φόβο είναι η Lockphone, εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, η οποία παρουσίασε το 5.5-ιντσών smartphone της, στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Τηλεφώνων στη Βαρκελώνη. Το smartphone, που ονομάζεται Lockphone, χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android της Google, αλλά κείμενα και e-mail μπορούν να προστατευθούν έχοντας ισχυρή κρυπτογράφηση, τέσσερις φορές περισσότερη από τη δύναμη του iPhone 6 της Apple. Όμως, η κρυπτογράφηση λειτουργεί μόνο μεταξύ δύο Lockphones.
«Αν στείλετε ένα email από ένα Lockphone σε ένα άλλο Lockphone θα είναι μόνο επικοινωνία μεταξύ των δύο τηλεφώνων, οπότε δεν θα υπάρχει πρόσβαση για κάποιον που θέλει να ελέγξει», δήλωσε στο CNBC ο Kimy Bohorquez, διευθυντής της Lockphone για τη Λατινική Αμερική.
Το τηλέφωνο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο και η τιμή του θα κυμαίνεται από 450 έως 500 δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr
_________________________________
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου