Η ‘ανθρώπινη’ Τεχνητή Νοημοσύνη της IBM

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

H IBM έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ενός είδους Τεχνητής Νοημοσύνης η οποία είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη, σε σχέση με άλλα λογισμικά Α.Ι. Για το σκοπό αυτό η IBM έχει συγκροτήσει ομάδα 100 τεχνικών, οι οποίοι δοκιμάζουν τους αλγορίθμους, τους οποίους έχει αναπτύξει η εταιρεία Numenta. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο βετεράνος ερευνητής Winfried Wilcke.


Σύμφωνα με την Τεχνολογική Επιθεώρηση του MIT, η Τεχνητή Νοημοσύνη της Numenta προσέλκυσε το ενδιαφέρον της IBM γιατί “είναι πιο κοντά στην βιολογική πραγματικότητα από ό,τι άλλα λογισμικά με ικανότητα μάθησης”, με άλλα λόγια μοιάζει περισσότερο με τον εγκέφαλο από ό,τι άλλα. Για παράδειγμα, μπορεί να αντιληφθεί δεδομένα πιο σύντομα από τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι πρέπει να τροφοδοτηθούν πριν καταφέρουν να δουν τα πρότυπα που υπάρχουν και να διαχειριστούν τις εργασίες τους.
Η κριτική που δέχεται η Τεχνητή Νοημοσύνη που δοκιμάζει η IBM είναι ότι είναι υπεραπλουστευμένη και δεν έχει δοκιμαστεί στην αναγνώριση φυσικής ομιλίας και στην αναγνώριση εικόνων. Όμως, επί του παρόντος η ομάδα της IBM έχει εστιάσει στην διδαχή του λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε αυτό να μπορεί να ελέγχει πραγματικές συσκευές, με απώτερο σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε ρομπότ.

Πηγή: gr.pcmag.com
/blog.ifsworld.com
_________________________________
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου